tisdag 11 oktober 2011

Hur grön är din jul?

Apropå inlägget i går om att det är brist på de ekologiska, svenska julskinkorna kom jag å undra hur ekologisk jag är runt jul. "Jo rå, så gott jag kan", blev väl svaret. Att baka och göra sötsaker, där är det lätt att hitta ekologiska basvaror men i sillar bl.a. är jag sämre. Ett givet ekologiskt inslag är ju min absoluta favvo; Änglamarks prinskorv. Den har jag överöst med kärlek tidigare. Hoppas på att vi i år kan få till en illgrön jul. Här ger Coop några tips på hur du kan göra ditt julbord mer ekologiskt.

Hur ekomedveten är du när det kommer till ert julbord?

Foto: coop.se

5 kommentarer:

 1. Julskinka köper vi ekologisk och så gott det går även övrig mat, men inte allt.

  SvaraRadera
 2. Sv: Ja, jag ska testa, det tror jag! (Om jag hittar rätt dukar såklart).

  Om det vore jag själv som skulle fixa julen så försöker jag vara så grön som möjligt för det tycker jag är viktigt. Nu firar vi ju jul hos mina sväron och deras prio ett är inte grönt direkt.. Lite trist såklart, men, de är liksom inte sådana som tänker i de banorna direkt, om du förstår vad jag menar :-P

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Änglamarks prinskorv kom jag ihåg att du tipsade! Ska söka som en galning efter märket i år om jag inte hittar det :) Jag åt en prinskorv förra julen som var GUDOMLIG. Det var någon "delikatess" märkning på förpackningen, var heelt såld.. hoppas även den ska börja säljas igen!

  Jag är tyvärr inte så medveten.. ser mer på priserna, men som du sa - det kan vara ekologiska varor som änglamarks som är godast - då köper man det oavsett! :)

  SvaraRadera
 4. Jag är vegetarian, och bara där är jag ju ganska mijövänglig, eftersom köttproduktionen faktiskt är en av våra största miljöbovar. Dock så vet jag faktiskt inte hur det blir på julen, eftersom det hitills till största del varit min mamma och farmor som stått för julmaten ^^ Dock så brukar jag försöka köpa ekologiska produkter i vanliga fall. Så jag antar att det jag kommer att laga och baka i år kommer bestå av en hel del ekologiska produkter!

  SvaraRadera
 5. Jag tror inte att vi i min familj är mer ekologiska just vid jul, än under resten av året. Vi försöker alltid att välja det ekologiska eller närproducerade om det inte är allt för dyrt! Jag är dessutom vegetarian vilket gör att mitt julbord blir lite grönare än de andras. Och som Linnea säger så är ju kött faktiskt en av våra största miljöbovar.

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...