torsdag 6 oktober 2011

Butikerna ju(b)lar

Japp, då vart det igång! Expressen rapporterar om att årets julhandel nu är i gång på allvar. Vi julälskare/julbloggare har ju nosat upp detta i några dagar nu. Det börjar dra ihop sig nu, hörrni!
_____________________________________________________________________
Nu är det jul i butikerna igen
Adventsstjärnor och ljusslingor lyser återigen upp i höstmörkret. Oktober har knappt hunnit börja förrän det första julsortimentet invaderar butikerna.
- Försäljningen kom i gång direkt, säger Niclas Silversved på Ikea.

De närmaste veckorna planerar de större kedjorna att sätta i gång med försäljningen av julsaker visar en rundringning som TT gjort. Men många enskilda butiker struntar i riktlinjerna och smygstartar redan nu.
– Det är ju glädjens tid och vi har märkt ett stort behov. Många vill ha allt klart innan julruschen börjar, säger Niclas Silversved, varuhuschef på Ikea i Barkarby i Stockholm.

"En myt"
Vecka 43 är det vanligaste startskottet för julskyltningen. Det är en myt att försäljningen kommer i gång tidigare varje år, hävdar HUI Research, som följer handelns utveckling.
– Vi hör det där varje år. Men våra undersökningar visar att butikerna oftast börjar vid samma tidpunkt, alltså i början av november, säger försäljningschef Emma Hernell på HUI.
Att vara först på banan är viktigast för inredningsbutikerna.
– Handeln med juldekorationer drivs delvis på av medier som släpper specialnummer om julpyntning. Då blir många tagna på sängen. De märker hur kort hösten är och inser att det snart är jul, säger Emma Hernell.

1 kommentar:

  1. Hej! Vad kul att du vill vara med i pysselstafetten! :-D
    Fundera på vilket pyssel du vill bidra med och maila mig (pyssel(at)sagolikt.se) så snart som möjligt. Och behöver du fundera lite extra kan du maila ett litet Hej så att jag får din mailadress och du inte missar infomailet som ska ut i början av nästa vecka. :-)
    /Stina

    SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...