torsdag 27 oktober 2011

Gran blir tidning blir gran

Jag älskar att pyssla med papper och hyllat det tidigare. Nu ville jag testa att göra pyssel av gamla tidningar och en välläst pocketbok. Så här blev resultatet.

Foto: Helena Lyth


Jag är så förtjust i pocketvarianten. Snyggt med texterna som kommer fram och försvinner. Som om det finns nått spännande där inne... Om man hittar rätt placering kan det bli effektfullt tror jag

Så här gjorde jag:


Steg ett: Ta bort rygg från tidning eller pocket med skalpell eller riv. Vik upp mitten ordentligt och börja där. Vik in övre kanten in mot ryggen. Dra hårt i vecket med fingret, ska bli en skrap kant


Steg två: Ta kanten och återigen vik in den mot ryggen. Dra med ett finger så kanten blir skarp


Steg tre: Nu blir det som en slips och den lilla kant som sticker ut viks upp och det ska bli en kant i linje med trycksaken.


Slutsteg: Gör hela tidningen eller boken eller tills du fått den vidd på granen du önskar. Ett tipps kan vara att göra några stycken i taget och sen klistra i hop för det bli ganska tjockt efter ett tag.

5 kommentarer:

 1. Vad fint!! :) Så mycket som går att göra man inte visste om. Kanske testar nån dag!

  SvaraRadera
 2. Häftigt, tror de visade något liknande i Allers jultidning.. kanske testar, kanske inte.. men rätt sammanhang jätte fint.. passade med jordgloben tyckte jag!

  SvaraRadera
 3. Så himla snyggt det blev! Det måste jag verkligen försöka mig på sen :)
  Sv: Ja, det tycker jag verkligen du borde :) De är helt klart värda det! och tack för länken, så snällt :) Har lagt till dig i min lilla lista också.

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Brtukar aldrig "få tid över" till att pyssla. Få tid och få tid, det handlar nog snarare om att TA sig tiden. Ska i alla fall försöka ta mig tid till att pyssla lite i år :)

  SvaraRadera
 5. Tjusigt, kanske man skulle pröva!? Granar är ju en liten favorit hos mig =).

  /Anna

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...