måndag 24 oktober 2011

Var ska vi fira jul i år?

När dyker denna fråga upp i er familj? Som i filmen "Det blir aldrig som man tänkt sig" där svärmodern ställer denna fråga midsommarafton?

Hos oss dyker den upp någon gång redan i augusti faktiskt och inte sällan av vår ömma mor ;) Ja, vi skrattar alltid och ojjar å säger att det är ju låååååååångt kvar men då vi är fyra syskon med respektive som har skilda föräldrar blir det ett planerande och lappande.

I år blir det Göteborg med makens mor, syskon och syskonbarn. En av brorsorna håller även till på denna kust med sin familj så jag hoppas att vi även kan få träffa dem. Ser fram emot Lisebergs julmarknad och pepparkakor från Göteborgspepparkaksbageri. Någon som har fler tips från Götet?

Bild från filmen "Tomten är far till alla barnen" 
Nej, detta är kanske inte drömjulen... Men det är mysigt med många runt bordet

10 kommentarer:

 1. Ja jag tycker dom var jättegoda, först smakar dom choklad och sen blir det en smak av pepparkaksdeg. Dom var mycket godare än jag trodde.

  SvaraRadera
 2. Det är oftast jag som ger förslag/betämmer vart vi firar julen och jag får oftast idén tidigt. Kanske redan dan efter julafton. I år ska vi upp till Dalarna och fira på svärföräldrarnas gård, vi var där för 2 år sen och det var så mysigt. Förra året var vi hemma då huset var i stort sett färdig renoverat.

  Kram Kia

  SvaraRadera
 3. Hehe - vi har en gång firat en "tomten är far till alla barnen-jul" med min mamma (som vi barn bodde hos), syskon, pappa och hans nya familj samt de plastsyskon i nya familjens pappa). Det var nog den sämsta julen - alla kategorier - någonsin.

  Vi bestämmer från år till år, det har oftast blivit hos sväronen men det beror på hur jag mår, jag har blivit så utmattad och inte orkat någonting några dagar efter. I år blir det sväronen mest för att vi ska flyga från Arlanda och då är det mest praktiskt eftersom vi måste lämna katterna någonstans också ;-)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Nu är det dax att börja surfa jul för att komma i stämning inför jul. Igår letade jag reda på mina julpärmar och så tjuvstartade vi med lite glögg och pepparkakor. Kul att samla en massa jul i en blogg så här.

  SvaraRadera
 5. Vi firar hemma, alla som vill får komma. Jag skulle kunna fråga på julafton om alla vill komma tillbaka nästa år:)

  Apropå våra tre julgranar så tror jag att dotterns gran får hänga uppochner från taket som de gör i små inredningsbutiker för på golvet får den knappast plats.

  SvaraRadera
 6. Vi har ännu inte bestämt oss. Mannen och jag har faktiskt funderingar på att bojkotta vårt eget firande och hyra ut oss som tomtar. Det vore kul :)


  Du frågade om min must. Jag har köpt denna på caféet här i byn. Men jag har sett att de ofta säljs på julmarknader och i små mysiga butiker som även säljer finare sylt, karameller, hantverk och inredning.
  "Svenskt Mathantverk" heter märket.

  Hoppas att du hittar den. Den är väl värd sina pengar.

  Kul att du kommer till "min" sida av Sverige över jul!

  Kram Sofia

  SvaraRadera
 7. Vi stannar hemma, de som vill får komma till oss. Det är skönt att fira hemma, tycker jag!

  SvaraRadera
 8. Jag tittade faktiskt på "Tomten är far till alla barnen" idag. (Med tanke på bilden alltså) :P Jag håller med dig, jag tycker det är mysigt med många runt bordet :)

  SvaraRadera
 9. Vi har inte bestämt ännu, jag är gärna hemma. Sedan mamma dog tycker jag det är mysigast att vara hemma, förr ville jag gärna hem till mina föräldrar på julafton.

  SvaraRadera
 10. Vi är en sån liten familj... Kärnfamilj utan skilsmässor dessutom.

  Mamma (inga syskon, mormor och morfar är döda).
  Pappa (en bror, död. Farmor och farfar. Döda)
  Jag
  Syster
  Systers make (föräldrarna döda, inga äkta syskon - även om hans pappas före detta sambos son räknas som en bror... Och han firade faktiskt jul med oss förra året med sonen och ovan nämnda mamma, dvs den fd sambon)
  Systersonen (sju år så han har inte direkt börjat yngla av sig ännu)
  Och så jag, den konstanta singeln.

  När morföräldrarna levde bodde mina föräldrar, morföräldrarna och syster + familj inom 300 meters avstånd, så det har liksom aldrig varit något snack om att det är jag som ska åka hem. Dessutom är det, just i juletid, rätt skönt att det inte finns en massa kusiner, bryllingar och arvtanter som måste besökas. Vi har faktiskt möjligheten att bara vara, och må gott med de närmsta.

  Tack för tipset förresten. Jag tänkte mig in till city på torsdag, då ska jag försöka spana in dockorna :-)

  Förresten: nu blev jag sugen på att utveckla det där med moderna familjeförhållanden.
  Vi har alltså min svåger G och hans bror M. De är alltså inte alls bröder, men G:s pappa och M:s mamma var sambos när grabbarna var i tonåren. Och så länge de ser sig som bröder finns det ingen anledning för oss andra att inte göra det. So far, so good. G:s son S (dvs min systerson) och M:s son H kan vi alltså anse vara kusiner, även om inte minsta lilla droppe blodsband finns. Har du blivit förvirrad än? Håll i hatten, det kommer mera. H:s föräldrar är separerade. Nu har mamman fått en dotter L. Så nu har vi ännu mindre familjeband än de som (inte) fanns sedan tidigare.

  Det vore lite kul att hitta ett namn för relationen mellan S och L :-)

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...