tisdag 20 september 2011

Helly hjärta Korv

Jag älskar korv! Äter säkert alldeles för mycket korv enligt livsmedelsverket men det är en av de få laster jag har. Just nu finns det tre sorters korv i vår kyl. Så förtjust i korv att jag å maken ska gå en korvkurs till vintern och hemmet har begåvats med ett korvhorn. Att stoppa egen korv är den senaste hemmatrenden. Får se om det blir pannkaka av allt...

På senare år har vi försökt gallra i rätterna på släktens julbord. Det går inte så bra då det alltid är någon familjemedlem som bara måste ha kvar det ena eller andra. Men diskussionen slutar ofta med att "ja, men vi behöver inte så mycket prinskorv, det är ju bara till barnen". Jag mumlar något ohörbart och tänker "då jag är yngst i syskonskaran kanske jag kan räknas till barnbordet?" Men för att inte stå utan smugglas det med ett paket extra.

Efter att testat ett antal olika varumärken har jag kommit fram till en vinnare och ekologisk dessutom så det är en dubbelvinnare. Änglamarks prinskorv, tack för att du finns!

Alla har vi några måsten på julbordet, men har du något du får stå för själv eller försvara?

4 kommentarer:

 1. Korv ÄR gott! Ingen jul utan prinskorv. Men det skiljer sjukt mycket mellan olika märken. Vissa prinskorvar hör hemma i soporna, medan vissa är rena himmelriket :) Det är nog det som jag är mest spänd över inför julbordet varje år!! "valde vi rätt märke nu..." Har fått erfara både flipp och flopp. Tack för tipset om änglamark, ska testa om jag får tag på i jul :)

  För mig är julskinkan helig, haha. Väljer man fel där, är det BARA jag som känner att det blev fel.. resten av familjen känner ingen skillnad i smak och blir nöjda med vilket märke som helst. Jag gillar inte hur vissa skinkor är plastiga i konsistensen och för osalta, det ska vara saftigt och köttigt :)

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt lite svårt för just prinskorv. vet inte varför men tror det bottnar i sånna där hemska barndomsminnen från någon fest där man inte orkar äta upp men ändå blivit tvingad av någon äldre tant i ens närhet :P men visst hör det julen till!

  SvaraRadera
 3. Vi brukar ha det tradionella och sen brukar vi alltid göra något nytt. Min mormor är vegeterian så vi brukar göra nåt nytt vegeteriskt. Annars har jag inget som jag måste fixa själv eller jag gör alltid sill till maken och tar med men jag äter inte det själv.

  SvaraRadera
 4. Min hemmagjorda citronsill är ett måste de senaste åren, den är fantastisk! Sen så gillar jag julskinka, den tjuvstartar vi med kvällen före när den är alldeles nygriljerad, med mammas hemmagjorda söt/starka senap till. Mums, nu längtar jag!
  Mvh Linda

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...