måndag 19 september 2011

Bokcirkulera

Att ge bort en present som man själv har fått är olagligt. Visst är det så? Man kan möjligtvis gå tillbaka till butiken och be att få byta men att själv ge bort den, det går inte. Oskriven lag. Men om det är en sak du har hemma och inte använder kan du ge bort den? Min man säger att han gärna "ger vidare" böcker han läst. För hur troligt är det att man läser alla böcker man har flera gånger? Så varför inte klappa ihop några smarriga pockets som du gillat och vill att dina släktingar eller vänner ska få läsa och sprid lite julglädje. Det är väl recycling av bästa sort?

4 kommentarer:

 1. Det där är ju en alldeles utmärkt idé och platsar absolut bland återvinningstips! :)

  Vi bytte pocketböcker på mitt tidigare jobb ... men nu har jag ju inga kollegor längre så det är inte så många att byta med. Men jag ska absolut ge bort dem jag har till vänner.

  Tack för tipset! :)

  Ha en härlig dag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Jag tycker nog att man ska ge bort saker man fått, men inte vill ha. Det finns väl ingen anledning att ha dem kvar om man aldrig kommer använda det/ställa fram den etc.?
  Däremot kan man vara taktisk i sitt ge-bortande och kanske vänta lite eller inte ge det som present i julklapp eller födelsedagspresent om man tycker att det verkar gnidet. Men man kan ge i gåbortpresent, eller spontanpresent. Eller helt enkelt fråga någon man tror skulle tycka om det. Bättre att det används än står och tar plats tycker jag, och kan man ge bort nått man köpt på secondhand kan man ju ge bort nått man själv inte använder men som ändå är helt nytt.Det är ju också återanvändning om nått, eller framförallt användning.
  Jag håller även med din man, jag köper väldigt ofta böcker på secondhand och ger bort många, många böcker till priset av en helt ny - roligare och billigt!

  SvaraRadera
 3. Tanke nr 1 är att man inte kan ge bort böcker. Tanke nr 2 dök upp när jag för några år sedan blev tvungen att köpa en ny Billy ungefär var 8:e månad. Jag är en sån som läser böcker flera gånger så det är svårt att göra sig av med dem... MEN... Nu har jag börjat köpa pocketböcker. Om jag gillar boken så pass att den är värd att behålla så köper jag den inbunden. Annars ger jag bort. Vissa hävdar att det är oekonomiskt, men om man ser till att köpa nya bokhyllor hela tiden OCH behöva ha en bostad där böckerna får plats så anser jag att mitt sätt nog är ganska ekonomiskt ändå :-)

  Angående att ge bort presenter: Jag kan tycka att det är ok. Om det är någonting som jag använt och tyckt om något år men av en eller annan anledning tröttnat på/vuxit ur tycker jag att det är lika okej att ge bort något man fått i present som om man köpt det själv. Smak förändras, och de flesta är less på slit- och släng. Kan kanske vara schysst dock att säga "du Helena, den där fina koftan/salladsskålen som jag fick av dig i födelsedagspresent för två år sen passar inte längre eftersom jag lagt på mig några kilon/jag har bytt ut allt mitt porslin. Vill du ha den? Eller ska jag fråga någon annan?"

  Det här blev en lång kommentar. Pust. Ha en bra kväll :-)

  SvaraRadera
 4. Ja visst är dom fina ? Jag skulle gärna ha dom på min kakelugn men tycker att priset är lite väl högt.Kanske köper jag dem någon gång förmodligen inte.

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...