tisdag 22 november 2011

Apoteket julmyser

Ett litet juligt paket kom hem till mig idag. Med spänning prasslade jag i det röda silkespappret och hittade en massa godsaker. Apoteket hade kommit med en tidig julklapp. Senap, kaffe, te och tinktur i härligt svarta förpackningar kom upp ur påsen. Tinktur, tänker du och undrar vad det är. Det visste inte jag i alla fall, det är essens för glögg. Wow, det kanske blir premiär för egen glögg i år!Apotekets senap brukar vår familj köpa, kanske för att vi har läkare i släkten eller kanske för de vackra senapskrusen... I en intern tävling får apotek i hela landet delta med sitt eget senapsrecept – och årets vinnare är Apoteket Älgen i Strömsund. Enligt pressmeddelandet ska årets senap beskrivas som en trevligt mild, lite syrlig senap med ett brett användningsområde och passar som grund i senapssåser och till julens charkuterier. Då vi ska äta korv (den jag gjorde i söndags) ikväll så blir det ju en given testmiddag. 

Apoteket utökar sitt julsortiment med några nyheter för i år, kaffe och te. Dessa har tagits fram i samarbete med Johan och Nyström, ett rosteri i Tullinge. De rostar kaffet för hand i små mängder och använder sig av en metod som de kallar Slow Roast, som lockar fram det bästa i varje kaffe. Så kvällsteet i afton blir då med smak av lingon och rostade granatäppelkärnor. 
Bild: Apoteket


Med i kassen låg även en jättefin receptbroschyr. Apoteket har traditionsenligt tagit fram en receptsamling som utgår ifrån samtliga julprodukter. I år har recepten arbetats fram tillsammans med Daniel Berlin, kock och ägare av Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås och som även var med och röstade fram smaken av Årets senap. Den här receptbroschyren kommer definitivt sparas i mitt jularkiv. Jättemaffiga recept verkar det som och superfina bilder som inspirerar. Lägg vantarna på den du också, den är ju gratis på första bästa Apoteket! Tack!


2 kommentarer:

  1. Vilken härlig påse!
    Det var faktiskt inte längesen jag fick reda på att apoteket säljer mer än mediciner ;)

    SvaraRadera
  2. Apotekets senap är en favorit! Kanske ska våga pröva den där nya varianten också.

    SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...