lördag 19 november 2011

Undersökning! Vilken jul väljer du?

Vill du ha hela tjocka släkten runt dig eller hoppar du på ett plan och drar från allt vad skinkspad och tomtebloss heter? Om du fick bestämma utan att ta hänsyn till någon eller något annat än dina drömmar, vilken jul vill du ha? Spännande att se vad som blir favoriten.

1. Kärnfamiljen. En riktig "Fanny&Alexander-jul" med mostrar, kusinbarn och svågerns farsa. Alla ska med!
2. Stjärnfamiljen. Här är det inte blodsband som är viktigt - plastsyskon,  styvmorsor, extra morfar och ett gäng grannar får plats under granen.
3. På tu man hand. Så länge jag har min bättre hälft så är jag hel.
4. Lilla familjen. De allra närmaste är de allra viktigaste.

5. Plussgrader. Är man ledig ska man njuta, vi drar dit värmen är.


6. Storstad. Det är i stan julen firas, ju fler blinkande lampor desto bättre.


7. Med vänner. De är mina närmsta och vem vill ge klappar till ett kusinbarn jag aldrig träffat.


Bilder från filmerna Fanny&Alexander, Tomten är far till alla barnen, 
The Holiday, Karl Bertil Jonssons julafton, Ensam hemma 2 och musikvideon till Last Chrsitmas av Wham

17 kommentarer:

 1. Med närmaste familjen tycker jag :)

  sv: Jaaa den låten är underbar!

  SvaraRadera
 2. Blandning mellan Fanny och Alexander och Tomten är far till alla barnen. Alltså vår lilla kärnfamilj men även maken syskon, kanske ett ex till någon av dem, vill grannara vara med så gärna för mig men det har inte hänt hittills. Största skillnaden från filmerna är att alla brukar vara nöjda och glada:)

  SvaraRadera
 3. Ju fler dessto bättre, en blandning av 1 och 2, vi har alltid varit många men de senare åren har vi varit färre när den äldre generationen börjar på sin färd mot himlen och då känns det lite tomt.

  SvaraRadera
 4. @ Sanna: Ha ha, ja, det är liksom inte som i "Tomten är far..." där soffbordet går i kras och samtliga vuxna har svårt att gå rakt... ;) Än...

  SvaraRadera
 5. Jag säger nog nummer 1, Fanny och Alexander-julen! Hade jag haft en umgängeskrets där vi kunde dra ihop till en Tomten är far till alla barnen-jul så hade jag inte haft något emot det heller! Men jag vill ha mycket folk, sak samma hur nära besläktade vi är :)

  SvaraRadera
 6. De allra närmsta duger bra :)

  Jag bakar min egen pepparkaksdeg tycker det är godast.

  SvaraRadera
 7. Dom allra närmaste tycker jag är det viktigaste.

  SvaraRadera
 8. Jag får nog säga kärnfamilj. Har under min uppväxt firat jul med alla mina mor och farfäldrar, föräldrarssyskon och det har varit helt underbart!

  Jo rött som sagt ska det vara på jul. Sonen har redan fått ett par röda fina byxor från kappahl...får hoppas han inte växer ur dem bara. innan julafton.

  SvaraRadera
 9. Jag skulle välja nummer 2!! :) Jag tycker man firar jul med dom man verkligen tycker om, visst är det naturligt att julen firas med blodsband, men inte bara kan jag tycka :) Men jag skulle bara fira jul med sånna som jag verkligen känner och är "tight" med. Inte grannen bara för att han vill ha sällskap osv, haha :)

  SvaraRadera
 10. Jag väljer nog nr. 4, lilla familjen. Jag tycker om att fira jul med de närmaste!

  SvaraRadera
 11. Jag firar helt med närmaste familjen. Vi brukar alltid fira med hela tjocka släkten men det slutar alltid med att alla skriker åt varandra :P Så i år blir det bara familjen och mormor, mysigt :)

  SvaraRadera
 12. Blandning av 1 o 2 tycker jag, men det förutsätter ju att alla hjälper till :-))

  SvaraRadera
 13. Jag vill ju gärna träffa alla nära och kära under juldagarna men det måste inte vara just på julafton. Jag firar gärna julafton med närmaste familjen släkten/familjen, trevligt med fler julkalas och man hinner prata och umgås mer med alla.

  SvaraRadera
 14. Vi började med en Fanny och Alexander när jag var liten. Farmor, farfar, mormor, forfar, mamma, pappa, syster, jag, farbror + fru, 2 kusiner och 2 ingifta kusiner.

  Sen började gamlingarna att dö och kusinerna flytta och skaffa egna familjer, så nu är vi familjejul enligt alternativ 4 - helt enkelt för att det inte finns flera kvar.

  SvaraRadera
 15. Jag vill ha den julen som jag har nu med den närmaste familjen i mina föräldrars hus mitt ute i skogen!

  SvaraRadera
 16. 1 och 6 tror jag. Jag vill ha den närmaste familjen i en storstad. Då vi alla älskar julen så skulle det vara perfekt med "fler blinkande lampor". ;)

  SvaraRadera
 17. Men åhhh...jag skrev ett skitlångt inlägg och så strulade blogger. Okej Herer we go again:

  Min släkt kommer inte överens - så att samla den under ett tak på årets bästa dag avstår jag. Men in drömmen hade jag gärna valt en kombo av 1,2 och 7.

  Dock har jag inget emot nr 4. Och nr 3 firade jag för 2 år sedan då min sambo blev sjuk och vi valde att stanna hemma under julen. Jag hade lite ångest innan. Men det blev så jäkla mysigt och bra så jag fick nypa mig själv. Men helst vill jag vara så många som möjligt på jul - blodsbanden är dock oviktiga för mig. Bara jag tycker om dem som kommer så är jag glad och lycklig =)

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...