Igår kväll var vi och åt middag hos härliga vänner bara några kvarter från oss. Det bjöds på supergod italiensk middag och många busiga barn! Mitt under middagen knackade det på dörren och några vampyrer, skelett och häxor stod i trapphuset och såg förväntansfulla ut. Trick or treat!?
Efterrätten bad jag med ens att få receptet på då den helt klart var härligt julig i sina smaker och färg. Den kommer sitta fint efter den tunga maten man äter under julhelgen.
Gör så här:
Koka ett paket upptinade jordgubbsbitar med ca 1/3 flaska muscatvin. Sockra efter smak och lägg i några hela kardemummakärnor och kanelstänger. Koka i ca 10 minuter och rör om då och då. Häll i ytterligare 1/3 muscatvin och koka upp. Sila och servera som den är eller med panacotta, chokladmousse eller en kaka som man kan doppa i soppan.
Sv: Ja det är väl kanske det som är meningen att man ska läsa när man är ledig
SvaraRaderaSer väldigt juligt ut den här soppan! Ska nog prova den till chokladmousse.
SvaraRaderaVad roligt att du tycker om bockarna! Dom är i glas och jag gjorde dom för 7 år sen när jag gick en kurs där vi jobbade med glas.
Pärlbutiken är i två våningar. Varning för att det tar lång tid att plocka på sig allt man vill ha :)
Gud så god den verkar!
SvaraRadera