måndag 21 november 2011

Gamla Stans julmarknad

Idag utmanade jag ödet och tog mig efter dagishämtningen till Gamla Stan för att gå på julmarknaden. Det blev en underbar eftermiddag med en lyrisk son och en tungt sovandes dotter. Julkänslan var härligt hög när mörkret började falla. Alla ljusslingor, marchaller och lyktor lyste så fint.

Marknaden öppnade i lördags så de som var heta på gröten hade stillat sin hunger då gissar jag för det var en väldig stillsam stämning på torget. Väldigt skönt. Vill man se Gamla Stans julmarknad från sin bästa sida är mitt tips således att vara där på en vardag och gärna efter kl 15 så det är mörkt och mysigt.

Jag kom hem med maffiga marsipancigarrer från klassiska Bräutigams och en rökt korv som har en spännande bieffekt, nämligen att man inte kan sluta skiva upp. Har småsmaskat korv i snart 3,5 timma...

11 kommentarer:

 1. Sv: Vi har gjort korv utifrån ett recept vi hittade i en julbok från 70-talet, den blir vitgrå och ser sådär aptitlig ut om du frågar mig. Blandfärs och potatis är grunden.

  SvaraRadera
 2. Finfina bilder! Jag hade gärna också kikat runt där, men man kan väl inte få allt ;)

  Sv: Eller hur! Jag hittade den på Cubus för 99 kronor! :)

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt det verkar vara där. Jag var där förra året på en vardag med familjen och kusinerna och det var kallt, men ack så mysigt! Köpte en ursöt (och urgod) marsipankulting där!

  SV: Haha, ja - och sådär ser det ut i hela mitt rum! Men jag tycker det är så svårt att fånga stämningen i ett rum på bild. Med blixt blir det oftast alldeles för ljust, och utan - ja, då blir det oftast suddigt.

  SvaraRadera
 4. Där var vi förra året för första gången med barnen och det var mysigt men jäkligt kallt, så det blev ingen långkörare. Men vi ska dit igen i år. Himla mysigt!

  Kram Kia

  SvaraRadera
 5. Jättemysigt! Är det något jag saknar här uppe är det julmarknader. Vi har bara en julmarknad varje år som har extremt dyra grejer och det är i princip samma sak varje år, julgodis och hantverk är det enda. Det är bara i en pytteliten kyrkby så man går endast dit för att få stämning, det tar väl typ 1 minut att plöja igenom allt, haha! Önskar det fanns stoooora julmarknader här uppe med bra utbud. Men det får man nog fara neråt för att få uppleva någon gång :)

  SvaraRadera
 6. Fina bilder! Var där förra året och det är mysigt men lite för litet tycker jag! De kunde gott utnyttja gränderna som går från torget också. :)

  SvaraRadera
 7. Mysigt! Där gör ju miljön halva grejen. De gamla husen och kullerstenarna och att gatubelysningen är som lyktor. Väldig kontrast till det amerikanska men det är det jag gillar, att liksom få både och. Ska ni på Skansens också?

  SvaraRadera
 8. av: Mycket barngrejer kan jag göra, men inte köpa kalendern + att den är ju sjukt dyr nu för lite papper. Minns på den gamla goda tiden.... ;)

  SvaraRadera
 9. Gud så mysigt det såg ut att vara! Förhoppningsvis blir det ett traditionellt besök för min del det här året också. Hoppas bara att tiden räcker till...

  SvaraRadera
 10. Åh vad härligt det ser ut! Bor tyvärr inte i Sthlm men ska boka in ett besök ett annat år! Mvh Cecilia

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...