torsdag 24 november 2011

Helly hjärta Marimekko

Ja men så är det! Som jag tidigare skrivit har det pågått en vild jakt. Jakten på den perfekt julduken. Och minsann, den är funnen! Gick förbi Marimekko och bokstavligen snubblade till av upphetsning när jag såg deras julskyltning i fönstret. "Men där är ju min julduk!" Röd och guldig, precis som mina julkulor... Mönstret heter Ananas, finns i en massa färger och är ett klassiskt Marimekkomönster som funnits sedan början av 60-talet. Äger sedan tidigare en grön vaxduks-ananas men helt missat att den kan vara julig. Får den godkänt?

Inne på butiksväggen satt en superhärlig adventskalender i olika Marimekkotyger. Kul idé till alla som sitter på ett gäng stuvbitar och inte vet vad de ska göra.

Avslutningsvis vill jag visa upp nått som Tomten gärna få anteckna. Har ni sett coolare stövlar? Klart jag borde gå runt i snöslasket i röd/lila/rosa näbbstövlar. Det piggar upp även den gråaste februaridag, eller hur? Tyvärr kostar de ungefär en månadshyra så jag vet inte...

10 kommentarer:

 1. Åååh, den får mer än godkänt!!! Jag älskar Marimekko och även denna duk ser helt underbar ut! Bara att gratulera till fyndet!

  SvaraRadera
 2. Ananas är ett härligt tyg, jättefint som duk. Annars tycker jag att marimekkos "lumimarja" i rött även kunde vara ett julduksalternativ!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin duk, det passar bra som en julduk tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Å vilka fina stövlar, var kan nan köpa dem och vad kostar de (hyrorna varierar ju:))

  SvaraRadera
 5. @ Hennihenni: Ja men visst, den är superfin. Det mönstret inspirerade mig faktiskt till ett julkort för några år sedan då jag använde mig av snöbär i formgivningen. Marimekko kan sina saker :)

  @ Anonym: De fanns också på Marimekko. Hi, hi, ja hyrorna är så klart skiftande men de kostade hela 4500 balubas! Som en Londonresa ungefär ;)

  SvaraRadera
 6. Jo jag är klar ovanligt tidigt i år men jag brukar alltid börja i augusti/september. Känns väldigt bra att vara klar faktiskt

  SvaraRadera
 7. Klart godkänt! Den är jättefin!

  SvaraRadera
 8. Härliga stövlar, köpte du dom?

  SvaraRadera
 9. Härliga stövlar, köpte du dom?

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...