onsdag 23 november 2011

Granvernissage

I dag på morgonen var det modeshow med granar i Hotel Birger Jarls nyrenoverade lobby. 10 av Sveriges just nu mest spännande artister och modepersonligheter hade fått var sin gran att designa. Det var verkligen en mix i stilar, färger och material. Till detta strömmade det ut underbar julmusik i högtalarna och det frukostminglades på högsta nivå. Dagen kunde inte ha börjat bättre!

Detta julgrans event har blivit en tradition hos Hotel Birger Jarl då det är åttonde året det ställs ut granar.


Elsa Billgrens gran såg vid första anblicken ut som en vanligt pråligt pyntad gran men sen såg man att den var fylld med vapen. Det fick nog många att hajja till. Elsa själv såg strålande ut i vintageklänning som blivit hennes signum. Jag frågade henne vilken hennes drömklänning till jul skulle vara. – Åh, det är absolut en klänning i sammet! Röd sammet med puffärm och mycket vidd i kjolen. Och så självklart ett par svarta lackskor till det. Sockersött, eller hur!?


Heart of Lovikka var den enda granen som inte var gjord av en äkta gran. Vita blompinnar som stack ut från en mittenpinne. Tanken med det var att den skulle kunna återvinnas som gran nästa år eller att delarna kunde bli nått nytt. Den klassiska lovika-stickningen gick verkligen igenom allt från garnet i granen till Sofia Hagelins klädsel. Under granen låg paket inslagna i lovikastickade omslag. Det skulle symbolisera basen i Lovikka, kvinnorna i Lovikas stickförening, som hade just tillverkat paket. Vilken vacker tanke.

Ben Gorham, mannen bakom succéparfymeriet Byredo, gjorde en helt fantastiks gran - Books I'll never read. – Mitt problem är att jag läser  mycket men hinner inte med alla jag har. Det är tyvärr nått även jag kan känna mig igen i. Läsa lite på jullovet kanske? Snygg och rolig var granen i alla fall.

Frida Fahrmans gran var fylld med bilder från hela det gångna året. Som en modebloggare arbetar hon varje dag med sin kamera och det ville hon skulle synas i granen. Kul idé att sätta personlig touch på julkulorna. Något att blanda in i sin egen kanske. – Några tips om klädseln till julfesterna? –När det är fest, våga då att synas! Ta på dig en färgglad klänning och lite tunnare strumpbyxor än vanligt. Välj en enkel men elegant klänning i en  färg som gör att du kan använda den under hela året, så varför inte en gul eller blå klänning? 
Daniel Adams-Rays gran stod verkligen ut. Eller in. Den var inne i en låda, ett jättestort paket och endast en lite bit av toppen stack ut. Två små hål var borrade i paketet så man kunde se granen som var helt avbarrad. Don't belive the hype heter granen. Killarna hade stått i går kväll och barrat av så fingrarna glödde. Vad gör man inte för konsten??

Valerie Aflalo hade gjort en gran som hyllade kvinnan. Den var fylld med saker som en kvinna skulle kunna ha i sin boudoir och bilder på starka och vackra kvinnor så som Madonna, Oprah, Birgitte Bardot. Jag blev helt lycklig när jag såg granen. Som en flickdröm med parfymflaskor, strasspännen, pärlor och fjäderdiadem.

Malin Andrén från By Malina hade den gran som hade finast tanke. Giving back heter den och den har dekorerats med bitar från kollektionern som blivit över - återvinning. Sen var det små krus i granen där åskådare kunde lägga en pengagåva som går till Statsmissionen. Vackert på flera sätt helt enkelt.

Övriga utställare var Camilla Norrback, Christian Lippich och Marcus Larsson.
Utställningen finns i hotellets lobby fram till 21.a december.

1 kommentar:

  1. Gud vilka kul idéer! Vet inte om jag vågar gå riktigt så långt här hemma :-)
    Kul reportage för oss som inte kommer till storstan så ofta.

    SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...