fredag 25 november 2011

Gammal jul?

Älskar du också gammalt pynt, söta tomtar, sirligt dekorerade glas och vackra dukar? Jag satte kurs mot julavdelningarna på sommarns loppisar och var inte sällan ensam bland juljusstakarna. Fick med mig många fina saker som jag redan känner kommer bli klassiker i vårt hem. Läs här, här och här

Men nu ä det inte loppistider så då får man vända sig till antikaffärerna. Jag har två favoriter här i Stockholm och de lägger stor energi på att göra juliga skyltfönster. Det är en fröjd att stå och titta, värt en omväg.

Först ut är butiken Fift-Fifty på Rörstrandsgatan 11. Som namnet avslöjar är butiken inriktad på antikt porslin, glas, tyg och mindre möbler från 50-talet. Mycket teak och stormönstrat porslin. Men vid jul är det rött, tomtar, ljussatkar, bonader, antika julgranskulor och mycket mer som gäller. Skyltfönstren (även ett på andra sidan gatan) blir som små världar jag bara skulle vilja klättra in i.


 Den andra butiken, À la Carte på Riddargatan 11A är helt fantastisk på att bygga upp temafönster. De har unika saker i butiken jag aldrig ser på andra ställen. Ett år hittade jag en helt orörd förpackning knäckformar från 50-talet. Färgerna på pappret var sagolika och vackrare knäck än det året kommer jag nog aldrig få igen.


Jag försöker blanda nytt å gammalt, det blir då en bra balans. Gillar du också den är typen av dekorationer?

6 kommentarer:

 1. Jag gillar också gammalt, men här där jag bor är det jätte svårt att få tag på så jag har inte mycket gammalt tyvärr

  SvaraRadera
 2. Mycket fina saker :) Tänkte åka in till Myrorna någon dag och kolla om de har något fint julpynt :)

  SvaraRadera
 3. Jag är sjukt förälskad i tyska porslinstomtar från 30-talet. De som ser ut som små elaka garden gnomes. Det är viktigt att de inte ser snälla och mesiga ut, utan barska och bestämda.
  Vi har en hemma hos föräldrarna som i alla år stått i barskåpet och vaktat spriten. Nu har de köpt en ny bokhylla och har inte längre spriten synlig á la 80-talet, utan den står bakom täckta dörrar nu. Mycket snyggare rent allmänt, men vart ska barskåpstomten bo nu när han är arbetslös?

  Sv: det var RIKTIGT bra igår. Och det är klart att du ska köra på sill och nubbe i helgen. You Go, Girl!!!

  SvaraRadera
 4. Åh vilka härliga fönster, vad roligt att du la upp bilder! Här i min lilla by finns inte så mycket att se...

  sv: tack för att du tittade in på min blogg! ska lägga upp bild på mitt fönster när kulorna kommit upp...

  SvaraRadera
 5. Åh vilka tips! Tack. Hoppas det hinns med en tripp upp nästa helg.

  SvaraRadera
 6. Älskar gammalt pynt. Tack för tipset, ska till Stockholm.

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...