tisdag 8 november 2011

Äkta fejkgran

Älskar verkligen när man går den där "extra milen", som det heter. Jan Stenbecks företagssfär betalar och  bygger varje år upp en perfekt gran på Skeppsbron där företaget för övrigt har sitt säte. Det är så enormt roligt att se hur kvist för kvist sätts in i förborrade hål i stammen. Och ja, det är äkta grenar så det är uppenbarligen nån stackare som under hösten sitter och sorterar 4 meter långa grenar och gör upp ett schema för hur grenarna ska sättas in. Helt galet. Resultat blir i alla fall en helt perfekt, konformad gran. Den är magnefik och syns så fint ändå från Söders höjder till Strömmen och Kungsträdgården. Enligt dem själva ska det vara världens högsta julgran! Tack Kinnevik för att ni bjuder stockholmarna på den julstämningen!

Har ni sett den, om så, vad tycker ni om granen?

Här är den, under konstruktion :) Ber om ursäkt för bildkvaliteten. Var långt ifrån och med iPhone...

9 kommentarer:

 1. Åhh den är fantastisk! Obligatorisk på julmarknadsrundan (skansen -> grönan -> båten över till gamla stan och spana gran under tiden -> via alla mysiga små butiker -> stortorgets julmarknad -> någon överbefolkad pub och dricka glögg för 80 kronor muggen tills man inser att det är för dyrt för glögg och åker hem till nån av oss och fortsätter :-)

  SvaraRadera
 2. @ Tomtens Dotter: Du, den där julmarknadsturen är mycket imponerande. Du kanske ska ta och starta en turist-tur och bli guide ;)

  SvaraRadera
 3. SV: Jag är tveksam om jag kommer klara att hålla fingrarna borta. Jag kom på att jag MÅSTE ju visa syster mina saker nu på fredag ;) hihi.
  Haha, du är lite som mig alltså. Lyckligtvis är mitt rum väldigt kalt just nu vilket innebär att jag har mycket plats för mycket julpynt!

  SvaraRadera
 4. Hoppsan! Här var det en blogg, som tilltalade mig mycket! Jag älskar julen! Idag lyssnar jag på julmusik i smyg... övriga familjen tycker det är för tidigt ;)
  Titta gärna in hos mig, om du har lust...
  / Maria

  SvaraRadera
 5. Man kanske skulle satsa på att bygga ihop en egen gran i år alltså? ;)

  Och angående Köpenhamn, vad roligt att ni åker dit varje år! Köpenhamn är en utav de bättre städerna året runt enligt mig så en julresa vore perfekt :)

  SvaraRadera
 6. Åh, vi såg en hopsnickard gran i något köpcentrum minns inte vart. Den var inte sådär stor men kul och annorlunda idé!

  SvaraRadera
 7. Åhh... Det är när jag läser sådant här som jag allra mest saknar att bo i Stockholm. Annars saknar jag det mest när jag är där.. :-)

  sv: jag ska fixa till bilder så snart jag kommer ihåg det, det är verkligen riktiga sköningar!

  SvaraRadera
 8. Har de börjat sätta ihop den nu? Jag såg inte det när jag åkte in till stan igår. Konstigt.
  Jag älskar den granen. Ger julkänsla varje morgon.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...