onsdag 2 november 2011

Helly hjärta Edamer

Kärlek kan te sig i olika former. En form är röd och rund. Maken kom igår hem med "en surprise"; ett rött bowlingklot som han vet att jag tokälskar - edamerost. Men inte vilken som helst, en två-års-lagrad edamer som efter ett snabbt uppackande fick högsta betyg.

Jag måste ha edamer på mitt julbord, så är det bara. Denna ost är för mig enormt förknippad med julen. Formen och färgen gör att den är en del av julscenografin och då den alltid funnits där har ju smaken blivit julig. Skulle aldrig komma på idéen att köpa mig ett klot nån annan gång på året.

Förra året var en tuff match mellan mig och edamern. Köpte nog tre stycken av olika varumärken innan jag hittade rätt. Den ska inte bara var röd och rund, måste vara saftig och ha rätt salthalt oxå. Det misstaget gör jag aldrig om! Men nu är den alltså i hemmet och jag är lyckligt lottad som har en sån förstående make.

Nu längtar jag efter Wasas julknäcke som går perfekt ihop med min ost. Eller med superfärskt vörtbröd ned sköljd med en iskall julsmust...


6 kommentarer:

 1. Kul att den gillades! Och för att vara petig så var den t o m lagrad 2,5 år. Och ändå så krämig och len:-)

  SvaraRadera
 2. Vi har också alltid Edamer på julbordet! Jag älskar den röda förpackningen :)

  SvaraRadera
 3. Edamer är ju den juligaste osten tycker jag också. Förpackningen är ju så fin!

  SvaraRadera
 4. Vi har också Edamer, den är verkligen barndomsjul för mig. Husmusen i Bamse brukade alltid få en sådan av farmor till jul.

  SvaraRadera
 5. Sv: tack så mycket!! Det blir att testa receptet :D

  SvaraRadera
 6. Här är röd edamer också ett måste till jul, men som du skriver så är inte alla lika goda. De små är ofta för torra även om det är rätt sort så det måste även vara rätt storlek ;)

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...