fredag 12 oktober 2012

Vintertecken: vintertäcke

På jobbet var det några som disskuterade när man började vintra, dvs man tar på sig vinterjackan med tillbehör av vantar och mössa. Åsikterna gick isär. Några sa att det sker när kylan tränger på och andra var helt klart bestämda att det sker efter kalender - inte en chans att vinterjackan åker på innan första november. Jag konstaterade snabbt att jag ingick i den förstnämnda gruppen. Helt enkelt när jag inte längre står ut med kylan öppnas garderoben och vinterjackan åker fram. Detta har ännu inte skett men täcket, det är utbytt. Jag är enormt frusen av mig och har alltid varit och att frysa på natten går inte an. Nu är sommartäcket undanskuffat och mitt enorma vinterduntäcke har tagit plats. Älskar att försvinna ner i det.

Förra året hade jag en mycket framgångsrik jakt på julduk. Undrat om jag hade nått att jaga i år och det var vid Jul i Lalolands inlägg om julnyheter, bla julsängkläder, som jag bestämde mig, det vill jag ha! Så, nu går startskottet på årets jakt, lagom samtidigt som älgjakten... Dessa två nedan är från IKEA och Åhléns. Hmm... känner att jag inte är hemma än, några tips?


10 kommentarer:

 1. Jag tillhör också grupp ett :) det är galet, när man ser hur gymnasietjejer (och killar) står utan mössa och vantar och ibland utan jacka mitt i januari när det är typ -20 grader ute! Många verkar tillhöra grupp 3: pälsar aldrig på sig oavsett :P

  SvaraRadera
 2. Som norrlänning tror jag att man är defaultinställd på en sak: att gilla att titta på folk. Och det är så kul just i brytningen mellan vinter/vår och sommar/höst. När några går i shorts och andra är påpälsade. Idag, när jag var på väg till farbror doktor, så mötte jag en kille i sweatshirt och trekvartsbrallor. Jag hade mössa, vantar, halsduk...

  Sängkläder: Ellos. De har fina :-)

  SvaraRadera
 3. Definitivt grupp 1!! Många ser det ju som något fruktansvärt det där med att dra på vinterkläderna, men för mig är det underbart! Ännu ett tecken på att julen närmar sig med stormsteg! Sen tycker jag ju att det är fruktansvärt mysigt att gå runt i tjock jacka och mysiga vantar :)

  SvaraRadera
 4. Vinterkläder är ju så mysigt så jag hör också till grupp 1. I natt frös jag röven av mig så idag byter jag också till vintertäcke.

  SvaraRadera
 5. Jag tar fram jackan när det är dags för den, alltså när den blir för kallt.

  Jag är också på jakt efter sängkläder som är lite juliga, den från IKEA gillade jag, om du kollar in min blogg imorgon kommer det ett inlägg om just detta (har hittat ett jag gillade) jag jobbar imorgon så jag har gjort ett för inställt inlägg.

  SvaraRadera
 6. Hej,
  Fin blogg du har Helly!
  Newport har påslakan som passar till jul. Både enfärgade rödaktiga och röd/vitrandiga. Ursnygga om du frågar mig.

  SvaraRadera
 7. Jag är också frusen av mig och varma utekläder måste jag ha på jobbet eftersom vi är ute mycket (vi har ej arbetskläder utan har egna). Mysigt med nya sängkläder.

  SvaraRadera
 8. sv: du känner mig nog bättre än någon av oss tror =)

  När det gäller vinterkläder så fryser ju jag från och med att vi gått in i augusti - men i år har jag inte gjort det. Gick barfota i sommarpjuck långt in i september och har fortfarande jacka tunn som ett lakan på mig. Men visst - nu börjar det svida lite i skinnet på en.
  Vintertäcke har jag inget. Eftersom vi har ett enda stort täcke i vår säng så behöver jag bara krypa nära min kamin till sambo så blir jag varm. Annars är ju jag en som gillar att sova i strumpor - himla hot! ;)

  SvaraRadera
 9. SV: Tack för tipsen! Karamellkungens premiumutbud har precis dykt upp i vår affär, men jag har inte sett just dessa. Hoppas att hitta dem snart!

  SvaraRadera
 10. Jag gillar det här från ellos: http://www.ellos.se/gripsholm/paslakanset-malcolm-150x210-cm-50x60-cm/366983?N=1z141tpZ1z141ll&Nao=90
  Rött och fint till jul, men ändå praktiskt då det funkar året runt.

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...