söndag 14 oktober 2012

Lustiga julhuset

Vintern 2011 satsade Stockholm Stad stort på att jula till staden med events och en massa ljusdekorationer. Privata ägare har på eget bevåg tidigare gjort det med sina fastigheter. Adressen Skeppsbron 18 har sedan flera år stått ut bland husen i Gamla Stan. Där sitter Stenbecksföretaget Kinnevik och de sprider en massa julglädje med ljussättning av fasaden och dekorationer. Det är även dem som står för granen på Skeppsbron, Sveriges största.

Men döm om min förvåning när jag gick förbi kultfiket Ritorno på Odengatan förra vintern. De brukar ha maffiga pepparkakshus i sitt fönster i jultid men nu undrade jag om jag inte sett det där huset... -Jo men visst! Det är ju Stenbeckshuset!!, ropade jag högt. Jordgloben högst upp är ett kännemärke. Upp med kameran och senare plåtade jag originalet i Gamla Stan. Tyvärr var det svårt att få samma vinkel på det äkta huset ;)

Tack till alla som gör stan lite roligare och juligare! Ska nu snacka med vår bostadsrättsförening och diskutera hur vi ska göra med vår fasad... Nej tyvärr, tror inte det finns nån större julbudget i vår kassa.


7 kommentarer:

 1. Åh va mysigt! Linköping är litet jämfört med stockholm - men väldigt bra på att pynta fint. Såklart tack vare "novemberljus" som är en "slinga" på en mil genom staden med ljusspel och installationer - mycket roligare att röra sig i staden blir det i alla fall =)

  SvaraRadera
 2. Åhh så fint! Det är så mysigt när folk lägger ner tid på att dekorera hus och fastigheter :)

  SvaraRadera
 3. Vad fint och mysigt det såg ut

  SvaraRadera
 4. Åh va häftigt! Jag brukar alltid göra pepparkakståg men kanske ska ge mig på lite svårare och roligare saker i år ;)

  sv: Haha ja men man får vara konservativ i juletid! ^^ Jo det stämmer, de har bytt design i år, gillar den inte alls, tråkig. Den som varit de två senaste åren tycker jag ändå har varit väldigt fin men den mysigaste med mest julstämning är ju den som var för några år sen som du sa :)

  SvaraRadera
 5. Vad kul och det är ju ett väldigt fint hus dessutom!

  SvaraRadera
 6. Det där är mitt absoluta favorithus i juletid i Stockholm! Så himla vackert!

  SvaraRadera
 7. sv: Haha, ja det har du faktiskt rätt i. Den är helt underbar att sitta i också så jag skulle förstå honom om det nu vore så, hihi!

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...