lördag 20 oktober 2012

Försvunnen saga om julen av Astrid Lindgren återfunnen

Det är ju helt fantastiska nyheter! En outgiven bok av Astrid Lindgren - helt underbart! En outgiven bok av Astrid Lindgren som handlar om julen - Helt MAGISKT! Upp med en hand om nån mer än jag springer till bokhandeln nästa vecka!!!

Detta står att läsa i DN i dag: I flera år var originalmanuset till ”Tomten är vaken” försvunnet. Det skrevs av Astrid Lindgren för över femtio år sedan och har kommit ut i flera andra länder men aldrig på svenska. För några år sedan hittades manuset i ett tyskt förläggarpars hus och nästa vecka når originalberättelsen bokhandlarnas diskar.
  – ”Tomten är vaken” är en julberättelse som beskriver en liten tomte som vakar över en gammal, gammal gård och ser till att allting är som det ska. Han går in till djuren där de står i sina stall och klappar, tröstar och pratar med dem. Det är en vinternatt och det är jättekallt, säger Birgitta Westin, förläggare på Rabén & Sjögren.

Boken är illustrerad av tidigare vinnaren av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, Kitty Crowther. Tror det är en fantastisk kombination. 

4 kommentarer:

 1. Jo jag kommer också att springa till bokhandeln. Eller snarare klicka hem den. Tjuvläsa lite. Det där kommer att bli julklappen till alla ungar i omgivningen :-)

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Jag är med i Barnens Bokklubb och där var den med som nästa bokpaket tillsammans med en kalenderbok så det ska definitivt beställas

  SvaraRadera
 3. Häftigt att dem lyckades få fram manuset :) Ska definitivt införskaffas, fast till mig hihi :) Tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Vad kul! Den måste jag köpa. Mysigt att ha att läsa dagarna innan jul.

  Ha en toppen lördag!
  Kram kia

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...