måndag 8 oktober 2012

I väntan på vinterns blommor

Helgen fylldes inte bara av höstupprustning av hemmet utan även av en själavälgörande besök på Zetas trädgård. Och tur var väl det för jag trillade rätt in i en fantastisk höstmarknad. Luften var hög, solen strålade och det doftade äpplen och äppelmust över allt. 

Provsmakning av alla tänkbara äppel- och päronsorter. Fantastiskt hur olika sorter kan skilja sig så smaken. På plats fanns "pomologer", dvs experter som kan avgöra vilken sort ett äpple tillhör. Underbart yrke, måste jag säga. Kan man jobba heltid med det?

Älskade julros! Fick en julros för många år sedan och kände att den behövde luft så den fick planteras i föräldrarnas trädgård. Mamma ringer titt som tätt och tjuter: "Nu blommar den!" Bättre i rabatten är på fönsterbrädet alltså.

Så klart var det inte så mycket jul och vinter än men korgar med amaryllis gjorde mig påmind om att det är snart dax att sätta sina lökar. En ful, än så länge, och kraftfull lök hamnade i kundkorgen. Återkommer om planteringen. 

8 kommentarer:

 1. Åh vad härligt med höstmarknad! Ser riktigt härligt ut på bilderna! Har oxå stått och klämt på en stor lök, men blev inget köp. Känner mig lite lat i år.

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint! Det är bra synd att Julrosorna inte fungerar så bra inomhus, men jag ska testa en på balkongen iaf.

  SvaraRadera
 3. Vad härligt det ser ut! Och vilket drömyrke att bara äta äpplen =)

  Ja, det är verkligen hög tid att plantera blommor, men i samma stund som jag tänker ta mig i kragen och åka och köpa får jag lite ångest. Hur ska jag kunna hålla dem vid liv ända till jul? Jag som kan ta livet en frisk, levande växt bara genom att titta på den. Men men skam den som ger sig, och faktum är ju att min låda på balkongen blommar än... ;)

  SvaraRadera
 4. Åh vilka underbara bilder! Den marknaden hade jag verkligen velat gå runt på :)

  sv: Ja nu längtar jag efter att pyssla som tusan! Är det inte jul snart?! :)

  SvaraRadera
 5. Vilka vackra bilder!vilka färger. vad har du för kamera?

  SvaraRadera
 6. @ Wladimir: Åh, tack vad snäll du är. Faktiskt tog jag dessa med min iPhone. Men varför det blev så bra berodde nog mest på det fantastiska höstljuset och alla härliga, mustiga färger.

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...