söndag 21 oktober 2012

Schyssta lökar! Amaryllisen alltså...

När advent kommer så brukar jag stå där med skägget i brevlådan och inga utslagna, fina julblommor pryder hemmet med sin prakt. Har jag fått ändan ur så finns det i alla fall söta knoppiga hyacinter på fönsterbrädet. Faktiskt har några turer till blomsteraffären eller plantskolan skett just på söndagen första advent. I år ska jag väl ändå lyckas tajma in blommorna? tänkte jag. Det tar 8-10 veckor för den att blomma så det är hög tid.

När jag var på Zetas höstmarknad kom jag hem med ett urfult litet knyte men den bifogade lappen avslöjade att det ska bli en ståtlig och röd amaryllis av denna tingest. Hoppas det blev rätt knöl till rätt lapp bara... Har tidigare alltid köpt uppdrivna lökar och flyttat till lite charmigare krukor men nu blev det "på riktigt". Jag använde mig av steg-för-steg beskrivningen jag lagt upp tidigare. Tur att bloggen finns så jag har ordning på prylarna...

Ja, nu har ni ögonen på mig så nu får vi se hur jag lyckas. Håll tummarna för att den trivs här och att jag sköter mig. Hur gör ni? Är ni sådana som driver upp egna eller??4 kommentarer:

 1. Jag är en fuskare som köper i affären lagom till advent, jag gillar att pyssla men just gröna fingrar har jag inte begåvats med..

  SvaraRadera
 2. Förr drev jag ofta från scratch så som du gör nu. Men på senare år, brukar jag köpa dem planterade, runt fars dag och då med en ca 10 cm knopp. Det är tradition att pappa alltid får en ny sort just till den dagen och då passar jag själv på. Då brukar de vara precis som finast runt advent, men det är ju mycket som spelar in med ljus och annat och såklart, hur långt de är komna när man köper dem. Vilka fina tejpningar du gjort!! Tack för inspirationen :)

  SvaraRadera
 3. Ser bra ut! Brukar själv köpa både amaryllis och hyacinter. Tänk bara på att inte vattna direkt på amaryllislöken utan bara vid sidan om. Lycka till :-)

  SvaraRadera
 4. Om jag ska ha en så köper en färdig i affären :)

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...