måndag 31 december 2012

Lite grönare julbord? Röd kålsallad!

Ett traditionellt julbord är inte direkt överfyllt med grönsaker och sallader men vi har sedan några år haft en härligt kripsig sallad med lite jultouch bland rätterna. Fungerar mycket bra till såväl skinkan som laxen.

Gör så här: Finstrimla 500 gram vitkål, 500 gram morötter och 500 gram råa rödbetor med mandolin eller i maskin. Lägg var för sig i bunke eller plastpåse.

Sen gör du dressingen. 3 dl majonnäs, 1 dl vatten eller filmjölk, 1 dl äppelcidervinäger, 4 msk italiensk salladskrydda och några ordentliga varv med svartpepparkvarnen blandas ihop och häll i en burk till servering.

En halvtimme före servering blandar du ihop det rårivna med dressingen och blandar även ner två nävar grovhackade valnötter och en näve goda russin eller strimlade torkade aprikoser.

Genom att salladen blandas ihop inför servering behåller det rårivna krispigheten och rödbetorna gör salladen lagom röd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...