Gör så här: Finstrimla 500 gram vitkål, 500 gram morötter och 500 gram råa rödbetor med mandolin eller i maskin. Lägg var för sig i bunke eller plastpåse.
Sen gör du dressingen. 3 dl majonnäs, 1 dl vatten eller filmjölk, 1 dl äppelcidervinäger, 4 msk italiensk salladskrydda och några ordentliga varv med svartpepparkvarnen blandas ihop och häll i en burk till servering.
En halvtimme före servering blandar du ihop det rårivna med dressingen och blandar även ner två nävar grovhackade valnötter och en näve goda russin eller strimlade torkade aprikoser.
Genom att salladen blandas ihop inför servering behåller det rårivna krispigheten och rödbetorna gör salladen lagom röd.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly