måndag 31 december 2012

Julbloggarträff, del 2

Efter ljusstöpningen hade det börja skymma och julstämningen infann sig. Genom ett magiskt landskap, som Skansen kan kännas som, gick vi mot Bollnästorget och där pågick det febril aktivitet inför premiären av julmarknaden dagen efter.
Via Logen, som nu agerar julshop, tog vi oss till Glashyttan. Det är ett klassiskt stopp vid alla besök på Skansen för mig. Kan aldrig sluta förundras över hur man lyckas skapa så vackra och delikata saker av sand, vatten och värme. Signum för Skansens glas är den krackelerade ytan. Den skapas av att man sänker ner det nyblåsta glaset i kallt vatten och sen in i ugnen igen.Här tillverkas och hänger årets julkula. Ja, här har du då receptet och du själv vill sätta igång...Efter detta varma besök blev vi ledda till Gubbhyllan. Vi var många som suckade när vi såg huset och sa "kan inte jag få bo här?" Vilket fantastiskt hus! Det är faktiskt ett hus som stått här sedan 1810 till skillnad från övriga hus på Skansen som blivit flyttade från hela landet. Fast liten flytt har skett, nämligen 60 meter! Här blev vi överraskade med en kurs i korvstoppning. KC som driver Gubbhyllan tog hand om oss och sedan bjöd oss julbloggare på fantastisk god middag.

Hur känner man igen en bloggare? Det fotograferar allt! :) Johanna, Madeleine, Ellinor, Marie, Anna och ThereseJohanna, Madeleine och Elinor är mycket koncentrerade!Erica och jag tog chansen att prova på. Dessa korvar skulle få ligga till sig lite men vi fick sen sätta oss till bords och njuta av älgkorvarna som gjorts tidigare. KC jobbar bara med säsongens varor så tex tomater serveras endast tre månader om året. Miljön var som tagen ur en film, man drömde sig bort till svunna tider och kunde se gäster i långklänning och hatt med herrar i frack.

Och så här glada var alla vi julbloggare! Wow vilken eftermiddag och kväll vi fick. Stort tack till Skansen som var så generösa att stå som värd och ge oss en julupplevelse perfekt för oss. Efter middagen var vi glatt gäng som avslutade kvällen på ett stimmigt Grand Central med maffiga drinkar. Vill du vara med nästa år? Se då till att starta en julblogg så lär vi ses!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...