måndag 31 december 2012

Julbloggarträff, del 1

Igår var en av de bästa eftermiddagarna på länge. Det var nämligen julbloggarträff på Skansen. Vi var nio stycken lite nervösa (det var ju första gången vi träffades) och mycket nyfikna bloggare som möttes utanför portarna strax innan stängningsdags. Vi skulle få en skräddarsydd rundtur på området och en "bakom-kulisserna-titt" inför julmarknaden som öppnar idag, 24/11.

Våra värdinnor Christina och Maria, i vackra 1800-talskläder, tog emot oss och ledde oss genom ett tyst och vackert Skansen till Julverkstaden. Där inne väntade Kjell som har världens bästa jobb: Julgeneral. Om han vill ha en assistent får han mer än gärna höra av sig ;) Han berättade om marknaden som har varit årlig sedan 1903 och har 145 000 besökare per år. Fantastiskt! Då kan man verkligen förstå varför de börjar förberedelserna redan i februari.

Sen visade två damer, Siv och Gertrud, hur man stöper ljus och berättade om hur man använt ljus genom tiderna. Förlåt ordvitsen, men de verkade verkligen brinna för detta och var väldigt entusiastiska. Vi alla nio bloggare blev mycket inspirerade till att stöpa hemma. Stort vattenbad, tid och tålamod verkade var det man behövde utöver material.

Alla testade på att stöpa och neg fint vid doppandet. Hatten av för Siv och Gertrud för deras kunskap och hantverk. Att göra ett sju-armat ljus är inget man gör i en handvändning. I julverkstaden får de besökare som vill pröva på att stöpa och julpyssla.

Anna såg stadig och proffsig utDå jag är lång och hade högklackat vart det lite vingligt i doppandet men tror jag fick godkänt av Siv och Gertrud... Erica var mästerfotograf i alla vinklar och vrår!Emelie neg fint och försiktigtSen var det vidare till julmarknaden och glashyttan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...