Käre far! Det är inte många saker du gör i köket, men de rätter du kan gör du med den äran!
På senare år har vi alla i familjen gjort de rätter, bakverk, drycker och godis vi är bäst på och bidragit till julbordet. Som jag skrivit tidigare har pappa stått för dryck och det han trodde var mumma. Koka potatis är han en baddare på året om men sen tar det liksom stopp. Men en rätt har han tagit till sitt hjärta och det är ett måste på julbordet hos oss. Här regerar far i hop med en namne: Carl Butler. Ni som inte vet vem Carl Butler var är han legendar inom kockyrket i Sverige. Var en av de första "kändiskockarna" och hans kokbok revolutionerade.
Calle Butlers sillsallad är jättegod och så här står det i receptet:
För min del är det två viktiga förutsättningar för att en sillsallad skall falla mig riktigt i smaken.
1. Den bör göras på matjesill
2. Rödbetorna skall inte vara inlagda, bara kokta.
3-4 färska rödbetor, 3 kokta potatisar, 1 burk matjesill, 2 ättiksgurkor, 3 hårdkokta ägg, gräddfil
Koka rödbetorna oskalade i ca 1 timma. Skala och skär dem i cm-stora tärningar. Skär potatis och gurka på samma sätt. Hacka äggen grovt. Blanda alltsammans i en skål och smaksätt med några tsk av sillspadet från burken. Strax innan servering blandar du i 1 dl gräddfil. 5-6 personer
(Tyvärr har jag ingen bild på mästerverket men det kommer åtgärdas inom några veckor, eller hur pappa??)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly