måndag 19 december 2011

Tack å hej, leverpastej!

I morgon åker vi till Göteborg, Sveriges framsida (?), och packningen och pakettravarna är packade, listorna är skrivna, inhandling och matlagning är fördelad och delegerad. Jag ska bland annat göra en underbart krämig pastej och vilket sätt är bättre än att ha med sig receptet på bloggen? Och kanske kan det få någon annan att bli lite pigg på pastejen...

Pastej med svamp (8-10 port)
400 g bakad leverpastej, 150 g färska champinjoner, 2 msk finhackad lök, 2 krm allkrydda, 4 msk halvsöt madeira, 1/2-3/4 dl vispgrädde, 1-2 krm salt, 1/2 krm svartpeppar, 1 msk konjak

Finhacka champinjonerna och hacka löken. Blanda svamp, lök, kryddor och medeira i en kastrull och koka tills all vätska kokat in. Låt kallna.
Rör pastejen smidig och blanda i grädden efter hand. Tillsätt champinjonhacket och smaka av med salt, nymald peppar och konjak. Blanda väl och lägg i en skål eller pastejform. Ställ den väl övertäckt i kylen över natten.

Jag tycker den är supergod på julbordet men pastejen är riktigt, riktig god på julknäcke när som helst på dygnet under julen. Gottit!! Bild får jag uppdatera med efter julafton... Hej då Stockholm!

2 kommentarer:

 1. Det där tycker jag låter tokgott!

  Kör försiktigt och ha det riktigt gött på baksidan!

  SvaraRadera
 2. Vem försökte du smörja där?? : )
  Ha en härlig jul over there.
  Kram Kia

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...