onsdag 21 december 2011

Skansens julmarknad

Är det julmarknadernas julmarknad? Tycker nog det. I alla fall om man, som jag, är förtjust i den gamla, klassiska julen. Det finns så mycket att göra så att hinna med hela schemat är nästan omöjligt. Det är pepparkaksbak på flera ställen, skapa dina egna juldekorationer i verkstad, smaka nybakat tunnbröd, dansa runt julgranen, fiska fiskdamm, otal lotterier, köp din julmat från högkvalitets leverantörer, ät nygrillade revbensspjäll, prova kolbulle, smaka nybryggd öl, smutta på varm glögg och mumsa på peppisar, titta på isshower, lyssna på julmusik i Seglora kyrka, lär dig om gamla traditioner osv, mm... Och då har jag inte nämnt alla djur som även håller till runt hörnet. Det är bara så himlans härligt att gå runt och insupa all julstämning och värma tassarna över eldfaten.

Tyvärr har det varit sämsta tänkbara väder på helgerna i år då marknaden har haft öppet så lite gråare och blötare än de senaste två åren då det var de vitaste vintrarna. Klart det inte är lika kul att då gå runt bland bodarna när regnet silar ner men alla funktionärer hade leenden på läpparna och var så varma så det var god stämning ändå. När mörkret faller och eldfaten lyser ökar stämningen.

Nått jag ska ha med mig till nästa år är att vara ett stort gäng och att alla ska köpa olika rätter och sen så ska vi dela och smaka av allt. För när jag ätit bland de godaste revebensspjällen nånsin såg jag att det även fanns kolbulle som är så j-la gott blev jag arg på mig själv. Och sen vildsvinskorven med rödkål och lingon. Och sen vilttallrik med renskav. Och sen våfflor och saffransbullar. Note to self: Kom hungrig!4 kommentarer:

 1. Jag gillar också Skansens julmarknad, men jag tycker att gamla stans julmarknad är oslagbar! :)

  SvaraRadera
 2. Åh va mysigt det ser ut. Jag är ju uppväxt i Stockholm och har bott där i 25 år utan att vara på skanskens julmarknad en enda gång ...känns rätt kasst. Å andra sidan har jag heller aldrig varit på slottet... =/

  SvaraRadera
 3. Håller med om att skansen är något speciellt i juletid! Det är som ett eget litet tomteland i gammaldags stil :)

  SvaraRadera
 4. Skansen och gamla Stans julmarknad är riktigt bra! Här i göteborg har vi Jul på Liseberg, den är helt okay också, tyvärr har vädret här inte tillåtit så många besök i år.

  Vill passa på att tacka dig för en inspirerande höst, dina blogginlägg och bilder får en verkligen att komma i stämmning!

  Önskar dig en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...