fredag 16 december 2011

Årets gran

Det blev en gran i alla fall. När vi insåg hur lite vi skulle vara hemma kändes det lite dumt att ha gran. Men ingen jul utan gran, tänkte jag! Detta är den minsta granen jag någonsin haft. Så himlans söt och redan under sina första minuter i hemmet hade den spridit en underbar grandoft. Välkommen in i värmen!

In real life känns granen välproppad av kulor och annat fint men på bilden känns den naken. Vad konstigt. Hur som helst går pyntet i rött, guld och mörkblått. I år fick den stå vid öppna spisen i stället för vid fönstret. Börjar bli trångbott nu... Och apropå det; om ni tycker att den är lite bar längst ner så är det korrekt. Det finns allt för kvicka och nyfikna småhänder här i familjen.

Nu har barnen somnat och jag är ensam så nu ska jag unna mig härlig, varm glögg. Och jag vet inte om det var mitt rufsiga hår eller om tjejen på Systemet tyckte synd om mig men hon bad om leg. Alltså!! Det gjorde min helg! Jag är ju nästan dubbelt så gammal som de som för första gången får köpa ut.

Dessa granpynt representerar mina favvo-julstäder. Mässingsmisteln är från Köpenhamn och kulan från London och den senare är från i år. De saker som är i mörkblått var skygga och blev jättedåliga på bild...

Den uppmärksamme ser att jag inte har rönnbärsgirlangerna jag gjorde i höstas (här å här). Men då mängden halverades av oförsiktig målarmarodör så orkade jag inte göra om. Suck å stön, nästa år!

6 kommentarer:

 1. Klart man ska ha gran!! Stor eller liten spelar mindre roll bara den finns där. Fin blev den.

  Ha en toppen helg.
  Kram Kia

  SvaraRadera
 2. Fin gran & fin story om julstrumporna ! ;) Eftersom vi klär granen redan 1:a advent så kör vi med kungsgran, de är jättefina men jag saknar doften av gran...

  SvaraRadera
 3. SV: Låter ju helt underbart!

  Wiho, jag löste också hela - utan hjälp! :D Grumt mysigt! :D Och till skillnad från hos dig så faller snön så vit här!
  Hoppas att julmarknadsbesöket blev bra!

  SvaraRadera
 4. Visst är det kul med pynt i granen som man har köpt i andra länder å har en massa bra minnen till :)

  SvaraRadera
 5. Vår gran kommer in dagen före julafton, lika härligt varje år.

  SvaraRadera
 6. Superfin och så liten ser den inte ut ändå.
  Men du...tråkig lägenhet ni verkar ha med öppen spis... Rätt avis på den kan jag säga ;)
  Och den där tejepen på paketen blev supersnyggt!

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...