måndag 26 december 2011

Åh vad gott det är med jul!

Annadagens middag är avslutad och det blev en middag med favoriterna från julbordet. Ah så mätt och glad jag kan vara, igen! Kalixlöjrom, sillar från Olskroken och hemmagravad lax åkte fram och det njöts.

Själva julbordet var ett dignande bord av mestadels hemmalagat och hemmabakat och då en av svågrarna bor i Köpenhamn kom det dessutom en hel del gottiga delikatesser där i från, bla rökt ål och kallskuret kött. Även en sval julsnaps från Aalborg. Jag är så förtjust i snaps och detta årets julsnaps var riktigt, riktigt bra. Sen att den hjälper till med matsmältningen är ju bara en bonus.

För första gången gjorde jag egen glögg och det kan jag säga att det var inte sista gången. Vad bra och enkelt det var. Vörtbrödet blev fantastiskt saftigt och med den spreds det en underbar doft.

Vilken matfest det blev! 13 runt bordet men det verkade inte vara något oturligt med det för dagen och kvällen blev helt sagolik. Julklappsutdelningen för de vuxna kom igång vid 22.20 och jag stöp i säng vid 02.15, glad som ett barn. De sista tappra julfirarna här hemma kröps till kojs vi 05... Tur att det bara är jul en gång om året...


Gottabordet blev en succé för både stora och små. Knäck, kola, pepparkakssticks, chokladpraliner, skumtomtar, chokladbollar rullade i krossad polka, nötter, fikon, dadlar och frukt/nöt/choklad-blandning.4 kommentarer:

 1. Allt ser fantastiskt ut! Mums! :)

  SvaraRadera
 2. mmm, mat! ;) haha, god fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Ser underbart ut!!!
  God jul i efterskott och jag hoppas att du haft det underbart (men det ser det onekligen ut som) Min famn fylldes mycket riktigt av prassliga paket och magen av mat...och mat...och mat....och julgodis...och mat ;) KRAM

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...