fredag 16 december 2011

Tre gummor, tre gummor...

Dessa små sötnosar gjorde jag på kyrklekis och har överlevt i julpyntslådan hos föräldrarna i all år. Det är verkligen ett gulligt barnpyssel. Det jag gillar mest med denna är hur det är så olika uppsyn på gummorna i vinklarna på huvudena. Och det är ju helt slumpartat då jag inte tror att jag var så pass formsäker som 5-åring. Jag härmade fröken Ingers förlagas ansikten och frisyrer. Kan faktiskt minnas hur jag verkligen jobbade för att få dem så lika fröken Ingers tomtar.

Har ni sparat nått pyssel från barndomen?


Du behöver två 6-äggskartonger (tre grötskålar från den ena), tre flirtkulor som huvuden, röd filt till luvor och duk, papp till bordet, bomull till gröt, garn till hår, tre tandpetare som skedar i gröten, färgpennor att rita ansikten med, lim och färg att måla kartongen med.

 
En rektangel av filt lindas runt huvudet och fästes under hakan och där fäster man sedan fast kartongen. En liten vikt kant på luvan är fint. Bind ihop luvan och fransa genom att klippa i luvans topp.

7 kommentarer:

 1. SV: Inte ska du ta ett tåg för att få den:p Tidningen finns på internet så jag tror du kan se texten där :)

  SvaraRadera
 2. Har inte sett versionen med gröttallrikar tidigare, det var ju lite extra fint! Kul att pyntet har överlevt i så många år :)

  SvaraRadera
 3. Haha kul med sparat gammalt pynt ! Själv älskar jag att hitta gammalt pynt på loppis. Mina barn tycker att de är så fula men jag tycker att de är charmiga ! ; )

  SvaraRadera
 4. http://atasteofchristmas.blogg.se/16 december 2011 14:56

  http://atasteofchristmas.blogg.se/
  Anonym vill jag inte vara !!! //Anki

  SvaraRadera
 5. Sötisar och tänk vad man kan göra av allt möjligt som blir kvar hemma!

  Vill passa på att tipsa att jag tävlar ut 3 kit julgodis, till ett värde av 120 kr per kit. Bara att skriva ett julklappsrim, och det fixar väl en julfantast! :-)

  SvaraRadera
 6. Vad gulligt :) är det nått jag ångrar är det att jag inte sparade grejer från skolan. Där och då var det ju bara "bort med allt!!" som for i huvvvet :) nu i efterhand hade det varit kul att ha kvar.

  SvaraRadera
 7. Men en sån där gjorde ju jag på fritids, men vi gjorde av ett sånt där stort "äggflak" (ingen kartong man stänger) så det blev ett runt bord i mitten och tomtarna satt runt om och åt gröt. Min moster fick den och jag tror hon fortfarande har den kvar!

  SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...