fredag 23 december 2011

Dan före dopparedan!

Det är den 23.e december och det är som vanligt ett bakande och korvstoppande, ett fejande och putsande för att citera Karl Bertil. Här i Göteborg hos svärmor är det inte riktigt som ett vinterjulkort utanför fönstret men inomhus byggs det sakta men säkert upp en underbar julstämning. Svärmor har en oklanderlig smak och pyntar med fina detaljer överallt istället för med stora penseldrag. I eftermiddag dansar granen in.

Pepparkaksstängerna är nygräddade och väntar på kristyren. Skinkan ligger i ugnen och det sprids en god doft och ljuv värme från ugnen. Knäcken är packad och redo att bjudas på och i frysen ligger pappersinslagna julkolor. Min to-do-list börjar tunnas ut och långsamt börjar jag slappna av och tillåter mig att njuta. Inläggen här på bloggen blir färre per dag och just nu är enda anledningen att röra datorn är att sätta på julmusiken på Spotify. Tillåter mig att vara anlog och ser fram emot en jul IRL ;) 

Ikväll vankas det uppesittarkväll med rimstuga i radion som är ett av mina måsten under julen. Paketinslagning och lackning ackompanjeras alltid av radions uppesittarsändning. TVn har aldrig varit min grej kvällen innan julafton utan stök och mys i köket är mer min melodi. Jag hoppas ni alla njuter av denna tid och kan se fram emot en fin jul. 

1 kommentar:

  1. Önskar dig och de dina en riktigt god jul.

    Vi har risgrynsgröt på spisen - traditionsenlig middag den 23:e. Provsmakning av skinka, och sen räcker det både till en skål till tomten och juldagens ris á la malta. Smaskens.

    SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...