
Hyvla smör med osthyvel och lägg skivorna över peparkaksmixen. Det behöver inte vara ett heltäckande lager men ju mer smör du har desto knäckigare blir det. Om du vill kan du addera på ett lager hackade nötter. Jag älskar nötter och hade hasselnöt, mandel, valnöt, cashew och paranöt.
In i ugnen på 200°C, ca 30 minuter eller tills det är ett gyllene täcke. Om du gillar smör som jag så kan du ta ut pajen efter 20 minuter och hyvla på några extra smörskivor för att få extra knäckyta.
Låt stå och svalna och stelna till sig. Servera med vaniljglass. Var beredd på att få jubel från dina gäster!
Men hur löjligt gott ser inte det där ut att vara???
SvaraRadera@ Erica: ungefär lika löjligt mycket som det smakar gott. Hi hi hi ;)
SvaraRaderaHåller med Erika! Det vattnas verkligen i munnen! :)
SvaraRaderaDet ser både enkelt och gott ut! Jag gjorde också äppelpaj igår och fuskade med lite pepparkakskryddor i smuldegen istället för bara kanel men det här såg ju väldigt enkelt ut. Måste provas.
SvaraRaderaMmmmmmmm, spara en bit till mig imorgon! Puss
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaSupertips!
SvaraRaderajag älskar enkla, snabba grejer som är goda - det här rymmer ju allt!
Men duuu, vad gott det såg ut!
SvaraRaderaMen GOTT. Ska köpa och prova! Har nyplockade äpplen från äppelträdet, mycket passande.
SvaraRaderaÅh, vad gott det lät. Funderar på om jag åka till affären och köpa pepparkaksmix...
SvaraRaderaorkar, ska det vara
SvaraRaderaTack för tipset!! Måste provas...
SvaraRaderaMen det där såg ju alldeles förfärligt gott ut!
SvaraRadera@ Caroline: Men kära Caroline, tror du det blev nått över...??? ;)
SvaraRadera@ Marie: Det lät även väldigt gott med pepparkakskryddor i smuldegen. Får testa och jämföra :)
Sv: Hmm, nej det var nog i förrgår tror jag. Ja, fredags måste det ha varit. Men nej det är inte min utsikt, jag bor i stan så jag ser en parkering. Nej kortet tog jag uppe hos min mormor och morfar, sombor granne med mina föräldrar. Så det är där jag vuxit upp. Mitt paradis på jorden.
SvaraRaderaDet var hur gott som helst! Tack för att jag var en i gänget fick smaka. <3 Kram
SvaraRaderaOj vad gott det ser ut å vara=)
SvaraRaderavad smart! det där vill jag också prova :) då kan man ju lätt försmaka lite på vintern innan den kommer på riktigt! smart! :)
SvaraRaderaMen vilket bra tips! Ser hur smarrigt ut som helst och härligt med enkla recept!
SvaraRaderaÅh så gott!
SvaraRaderamen näää? det var kanske årets knäppaste recept. men måste ju lätt testa!
SvaraRaderaGOTT :D
SvaraRaderaÅh vad gott det låter :)
SvaraRaderaSv; En julgran fraktad från Skåne är ju faktiskt inte allt för illa :)